Denk jij erover om over te stappen op een nieuw leerplatform? Of om voor het eerst een leermanagementsysteem aan te schaffen? Wij nemen je mee, geven je advies en zorgen ervoor dat je aan het eind van dit traject precies weet wat de must-haves zijn voor jouw organisatie!

Een mooie en spannende stap; een (nieuw) leerplatform kies je niet zomaar. Het is belangrijk dat je het LMS kiest dat bij je organisatie past. Een LMS dat aansluit bij jouw visie op leren en ontwikkelen – voor nu en in de toekomst. Er zijn zo veel leermanagementsystemen of LxP’s op de markt, met uiteenlopende kenmerken en functionaliteiten…

Hoe weet je welk systeem het beste bij jouw organisatie past?

De consultants van Noordhoff kunnen je hiermee helpen! We doorlopen een stappenplan met je, om je te helpen met je eigen wensen en eisen, zodat je daarna de wirwar aan systemen, features en functionaliteiten een stukje helderder ziet. Tijdens dit proces dagen wij je ook uit in je keuzes. Zo krijg je scherper wat er echt belangrijk is. En pas als je dát helder hebt, ga je kijken naar de verschillende leerplatformen en kijk je wat er bij jouw wensenlijstje past.

Traject: hoe kies je het juiste LMS

Analyse

Tijdens de analysefase vullen jullie de QuickScan Werkend Leren in. Deze tool helpt om jullie huidige leerlandschap in kaart te brengen, en ook de wensen van de organisatie voor de toekomst. De uitkomst hiervan vormt een waardevolle start voor dit LMS traject.

Verdieping

Naar aanleiding van de uitkomsten van de QuickScan gaan we samen verdiepen. Welke onderdelen zijn echt belangrijk voor jullie organisatie? En waarom? Met deze input formuleren we concrete wensen voor jullie toekomstige leerplatform.

Advies

Tijdens de adviesfase kijken we samen naar de toegespitste criteria. Hoe vertalen die zich naar kenmerken die van belang zijn voor een leerplatform voor jullie organisatie? Daarnaast: welke aandachtspunten zijn er bij een overstap naar een nieuw LMS?

Volgende stap: welke systemen passen bij jouw wensen?

Nu heb je niet alleen een gevoel van wat belangrijk is voor jullie organisatie, je hebt het ook uitgewerkt en getoetst. Je weet nu welke criteria er voor jouw organisatie belangrijk zijn in de keuze voor een leerplatform en waarom. Nu kunnen jullie, als projectteam, kijken naar de verschillende leerplatformen, LMS’en en LxP’s… en gericht een keuze maken welke systemen passen bij jullie wensenlijst!

LMS keuze 2

Kunnen we jou helpen met het juiste platform te kiezen?
Laat het ons weten!