Onze consultants staan voor je klaar

Onze consultants helpen je graag bij alle vraagstukken op het gebied van leren én ontwikkelen. Zo kun je bij ze terecht voor strategisch advies, advies over opleidingsvraagstukken en advies over de inrichting van het leerlandschap. Hierbij kijken zij goed naar de processen in jouw organisatie, ICT, visie en beleid. Analyse is een belangrijke stap om uiteindelijk met een passend advies te komen.

Laat je inspireren door onderstaande voorbeelden!

Advies over strategie, visie en beleid

Project: Herinrichting praktijktoetsing

Hoe kunnen we medewerkers beter toetsen op hun bekwaamheid? Deze adviesvraag kwam van een organisatie die simulatietoetsen binnen het skillslab als belangrijkste toetsmoment gebruikte. Samen met de opleidingsafdeling, eindgebruikers en lijnmanagers hebben we de visie op toetsing onder de loep genomen. Met als resultaat dat het toetsen in het skillslab sterk is verbeterd; met uitdagende challenges en door meer te leren van en met elkaar. Daarnaast is werkplektoetsing geïntroduceerd.

Project: Leerplein 2.0

Help ons om leren leuker en effectiever te maken! Een van onze klanten heeft als doelstellingen om meer uit het leren te halen. Korter, leuker, doelgerichter en dichter bij de werkcontext georganiseerd. Om dit te realiseren was onder andere een nieuwe inrichting van het huidige leerplein nodig. Na een analyse onder eindgebruikers, beheerders, management en opleiders ontwikkelden we een plan van aanpak leerplein 2.0. De organisatie is met dit plan in staat om stap voor stap vanuit visie en doelen te werken aan een uitdagender en doelgerichter leerplan.

Project: Analyse leerlandschap

Bij een grote organisatie waren de medewerkers en managers niet tevreden over de efficiëntie en kwaliteit van leerinterventies. Om de knelpunten goed boven tafel te krijgen analyseerden we het leerlandschap en de processen rondom beheer, onderhoud en doorontwikkeling van het leerplein. De interviews met beheerders, opleiders, managers en eindgebruikers hebben een volledig beeld gegeven van de situatie. Met de geformuleerde verbeterpunten hebben zij grote stappen gezet in het beheer en de kwaliteit van leerinterventies.

Project: Op zoek naar een nieuw LMS

Een organisatie vroeg ons om advies voor de voorbereiding van hun keuze voor een nieuw LMS. Hoe konden ze de juiste opties selecteren? Welke elementen waren de must-haves? Hoe konden ze goed op papier krijgen wat ze met het nieuwe LMS wilden kunnen, nu en in de toekomst? Onze consultants keken als onafhankelijk deskundige mee tijdens dit proces, om hun wensen en eisen scherper te krijgen. Want pas toen deze organisatie dát helder had, konden ze op zoek naar een passend systeem. Inmiddels hebben zij een LMS kunnen selecteren waarmee zij verder kunnen.

LMS advies nodig van onze consultants?

Een (nieuw) leerplatform kies je niet zomaar. Het is belangrijk dat je het LMS kiest dat past bij je organisatie. Hoe weet je welk systeem het beste is voor jouw organisatie? Onze consultants helpen je graag!