Een impuls geven aan werkplekleren?

Van 14 februari tot en met 18 februari organiseren we het Werkplekleren kennisfestival! Dagelijks kun je meedoen aan diverse online sessies. Van best practices direct uit de praktijk, kennisflitsen op verschillende niveaus tot verdiepende workshops.

Maandag 14 februari

Opening festival met Vivian Heijnen van Tulser

Werkplekleren – in 4 stappen naar een ontwerp en implementatie

10.0011.15 uur

In deze interactieve sessie, met zowel theoretische achtergrond als praktijkvoorbeelden, belichten we werkplekleren vanuit een vernieuwend perspectief.

Lees meer en meld je aan >

Best practice Envida

Van OPLEIDEN naar LEREN

15.0016.00 uur

In deze sessie ontdek je aan de hand van twee best practices hoe Envida werkt aan een verbeterde organisatie van de verpleeghuiszorg en betere praktijk- en werkbegeleiding.

Lees meer en meld je aan >

Dinsdag 15 februari

Best practice Franciscus Gasthuis & Vlietland

Snel inzetbaar personeel met werkplekondersteuning

10.0011.00 uur

Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt binnen het Gasthuis al langere tijd werkplekondersteuning met behulp van AskMe. Zij gaan nu ook op de IC van Vlietland aan de slag om mensen sneller in te kunnen zetten en de opleidingsdruk te verlagen. Een ervaringsverhaal direct uit de praktijk!

Lees meer en meld je aan >

Kennisflits Groene Hart Ziekenhuis

Begin klein, denk groot

15.0016.00 uur

Werkplekleren is hot. Maar hoe zorg je nu dat het concreet invulling krijgt op de werkvloer? Waar moet je beginnen en wat doe je om het bottom up te laten draaien? In deze kennisflits gaan we je daarbij helpen, je krijgt tips hoe je aan de slag kunt met werkplekleren.

Lees meer en meld je aan >

Woensdag 16 februari

Best practice Basalt

De inzet van performance support bij onboarden van nieuwe medewerkers

10.0011.00 uur

Hoe kan je het onboarden van nieuwe medewerkers verbeteren? Basalt heeft de tool AskMe ingezet om de processen van nieuwe medewerkers en stagiaires te verduidelijken, voor met name (nieuwe) teamcoördinatoren en managers.

Lees meer en meld je aan >

Kennisflits Laurens

Het inzetten en meten van werkplekleren bij een transitietraject

15.0016.00 uur

In deze kennisflits neemt de Laurens Academie je mee in hun transitie naar een centrale facilitaire dienst. Welke rol speelt werkplekleren hierbij? Welke rol hebben organisatiedoelen bij het leren? En hoe worden resultaten gemeten?

Lees meer en meld je aan >

Donderdag 17 februari

Workshop Noordhoff

Microlearning, op deze manier heb je er echt iets aan!

10.0011.30 uur

Sonja Jutte en Saskia Tiggelaar delen hun expertise over microlearning in de zorg. Vanuit drie invalshoeken laten zij zien hoe microlearning past in het totale leerlandschap. Waar zet je microlearning in zodat het verrijkend is voor eindgebruikers en organisatie? En, hoe maak je een passend concept voor jouw organisatie?

Lees meer en meld je aan >

Best practice Tergooi MC

De rol van een leercoach bij werkplekleren en werkplekondersteuning

15.0016.00 uur

In deze sessie neemt consultant Saskia Tiggelaar, je mee in de praktijkcase van het Tergooi MC. Saskia interviewt opleidingsadviseur Nynke Dijkhof, van de Tergooi MC Academie. De case en het live interview geven inzicht in hoe het leren op de werkplek met de leercoach tot stand komt bij Tergooi.

Lees meer en meld je aan >

Vrijdag 18 februari

Webinar Noordhoff

De rol van het leerplatform bij performance gericht werken en leren

10.0011.00 uur

In dit webinar ontdek je aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden de mogelijkheden op het gebied van werkplekleren voor jouw organisatie.

Lees meer en meld je aan >

Vraag het de experts

Online consult met ervaringsdeskundigen

15.0016.00 uur

Als afsluiting van de week kun je je vragen stellen aan de ervaringsdeskundigen en de consultants van Noordhoff.

Meld je aan >