26 juni 2022 34 x bekeken

Ik ben Elise Sivertsen en ik werk sinds april 2022 als Senior Learning Solutions consultant bij Noordhoff Professional. Vanuit mijn expertise op het gebied van online leren en projectmanagement help ik klanten, met name zorginstellingen, bij het ontwikkelen en implementeren van leeroplossingen voor hun organisatie. In dit blog stel ik mezelf graag aan je voor.

Leren en ontwikkelen zijn al jarenlang mijn grote passie, zowel in mijn privéleven als in mijn werk. Ik kom uit de onderwijs- en zorgwereld en geniet ervan om mensen een stapje verder te helpen in hun ontwikkeling. Ook als zij daarvoor een drempeltje over moeten. Zeker in de zorgwereld, waarin medewerkers bevoegd en bekwaam móeten blijven om zorghandelingen te mogen blijven verrichten, is een leven lang leren een absolute must. Echter, met het huidige personeelstekort en de hoge werkdruk is het voor veel zorginstellingen een ware uitdaging om hier voldoende tijd voor in te ruimen. Met de ‘learning solutions’, die wij vanuit Noordhoff Professional bieden, ontwikkelen en implementeren we daar mooie oplossingen voor.

Flexibele leeroplossingen houden leren aantrekkelijk

Een voorbeeld is de bevoegdheid om te mogen injecteren. Een aantal jaren geleden moest je een volledige e-learning (leerpad) doen, of naar een klassikale bijscholing gaan, om die bevoegdheid te updaten. Daar is tegenwoordig echt niet altijd tijd meer voor. Daarom bedenken wij, samen met onze klanten, flexibele leeroplossingen die de individuele medewerker naar eigen wens kan inzetten. Waar de ene zorgmedewerker er bijvoorbeeld voor kiest om een volledige e-learning met theorie, video’s en praktijkcasussen te doorlopen, kan de ander kijken welke onderdelen nog aandacht behoeven, of meteen de eindtoets doen. Zo leert iedereen op zijn eigen manier en blijft het leren aantrekkelijk.

In mijn rol als Learning Solutions consultant informeer en adviseer ik zorgorganisaties rondom het in gebruik nemen van digitale leermiddelen zoals Zorgpad Professional, AskMe en de Assessor. Daarnaast doe ik het projectmanagement voor de implementaties en geef ik trainingen over bijvoorbeeld digitaal leren, microlearning en blended learning. Het belangrijkste is echter dat ik kijk naar de vraag achter de vraag: wat heeft een organisatie ècht nodig om in beweging te komen? Soms wordt er bijvoorbeeld aangenomen dat een e-learning of de implementatie van een Learning Management Systeem direct een gewenste verbetering zal brengen, terwijl er nog niet goed is gekeken naar de manier waarop dit past in het opleidingsbeleid en de visie op leren.

Stel je voor dat het erom gaat dat medewerkers meer regie nemen over hun eigen ontwikkeling. Dan is het geven van workshops of trainingen over het Leer Management Systeem alleen niet voldoende om alle medewerkers in beweging te krijgen. Zowel managers als medewerkers moeten dan worden meegenomen in de urgentie en de randvoorwaarden hiervan. Wat ik hiermee wil zeggen is dat je altijd eerst de ware drijfveren boven tafel moet krijgen om tot de juiste leeroplossing en implementatie te komen. Dit is bij uitstek wat we met ons team van consultants doen, waarbij we uiteraard nauw afstemmen met de klant.

Iedereen werkt aan hetzelfde doel

Het is mooi om dit werk te doen bij Noordhoff Professional, waarbij het leren iedere dag centraal staat. Omdat ik 10 jaar geleden ook al voor deze organisatie werkte (toen nog Noordhoff Health), kom ik zowel nieuwe mensen als oude bekenden tegen. Het voelt als thuiskomen: iedereen heeft zijn eigen specialisatie, maar werkt wel aan hetzelfde doel. Als team zorgen we er gezamenlijk voor dat elke consultant op zijn sterke kant wordt ingezet en dat we tegelijkertijd leren van elkaar. Dat werkt enorm inspirerend. Dit enthousiasme, die passie voor het leren, breng ik graag over aan onze klanten.

Tags :