15 maart 2021 362 x bekeken

Een indrukwekkende box, hermetisch afgesloten. Om hem open te krijgen, moet je met je team een casus doorlopen. Alleen met de juiste antwoorden op cruciale vragen, los je de puzzels op en kom je een stapje dichter bij het openen ervan. De beloning vind je uiteindelijk in de box. Maar eigenlijk is de grootste beloning dat je lol hebt en – zonder dat je het doorhebt – superveel leert.

Welke woorden verschijnen op dat mysterieuze vel papier als je er met een lampje op schijnt…? Die poster aan de muur van de koffieruimte; waarom hangt die er eigenlijk en wat vertelt hij ons…? Nu verschillende organisaties en het onderwijs (mbo/hbo) de Escape Box succesvol hebben ingezet, weten we het zeker: de box zorgt gegarandeerd voor de nodige spanning, sensatie én lol. Aan de slag gaan met de Escape Box is leuk en leerzaam!

En leren en fun: dát is een gouden combinatie. Ons team weet gewoon: leren gaat beter als het leuk is! Droge materie komt tot leven als je samen je tanden zet in een casus. Een patiënt die een medisch traject doorloopt bijvoorbeeld, of een nieuwe bewoner die kennismaakt op de afdeling. De Escape Box stimuleert onderlinge discussie en maakt moeilijke onderwerpen makkelijker bespreekbaar. Kennis wordt beter geborgd en beklijft.

In organisaties draagt de Escape Box bij aan gedragsverandering; en dat is nodig om écht te kunnen leren. Zelfs toetsen is mogelijk met de Escape Box. Bovendien kun je – door competitie-elementen te verwerken – teams of afdelingen met de box een fikse boost geven. Laat de box rondgaan op verschillende afdelingen en stel een tijdslimiet. Welk team is het snelst?

De Escape Box is in feite een perfect voorbeeld van micro learning: het spelen met de box kan ‘opgeknipt’ worden in stukjes, waardoor het mogelijk wordt over de tijd uit te spreiden. Teams hoeven dus niet een hele dag kwijt te zijn. Elke koffiepauze een puzzeltje is heel goed te behappen!

Maar wat kun verwachten als je kiest voor onze Escape Box? We gaan samen aan de slag. We bespreken waarmee de box moet worden gevuld om de leerdoelen van jouw team of opleiding te halen. De ervaring leert dat de reis naar de box toe al ontzettend leerzaam is. We bepalen thema’s en onderwerpen en vaak wordt in deze fase mooi zichtbaar dat bepaalde protocollen aanscherping kunnen gebruiken. Heel nuttig!

De eerste reacties op onze Escape Box zijn enthousiast. Deelnemers gaven aan dat ze vaak niet konden wachten om aan de volgende puzzel te beginnen. Dat ze pas achteraf realiseerden hoeveel ze geleerd hadden. En dat de fun factor enorm was. Wisten wij natuurlijk al lang…!

Zin in je eigen Escape Box? We denken graag met je mee. Wat zijn jullie leerdoelen, waar zit het kennistekort van je medewerkers of studenten? Vanuit die vragen doorlopen we een bewezen methodiek die ons naar het eindresultaat brengt: een Escape Box op maat die leren leuker en effectiever maakt. Neem contact met me op!

Auteur


Sonja Jutte
Consultant

Tags : , ,