Over Noordhoff

Uitdagingen in het leren en ontwikkelen binnen jouw organisatie? Met Noordhoff sta je er niet alleen voor. Onze consultants helpen dagelijks organisaties bij het ontwikkelen van een visie op leren en werkplekondersteuning. Met hun kennis en ervaring is geen opleidingsvraagstuk te gek; van beleidsmatige vragen, content georiënteerde vragen tot implementaties. Onze slimme leeroplossingen zijn gemaakt om leren en werkplekondersteuning gemakkelijk, tijdseffectief en ook leuk te maken. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe en innovatieve vormen van leren die aansluiten bij wat jouw medewerkers nodig hebben om kwaliteit te leveren.

Maak kennis met onze consultants

Sta je aan de vooravond van een verandertraject? Moet er orde geschept worden in de chaos? Dan ben je bij Ilse Beemsterboer aan het juiste adres! Ilse gaat gestructureerd en analytisch te werk en heeft daarbij oog voor de menselijke maat.

Na haar haar master Arbeids-, Organisatie & Personeelspsychologie is Ilse als consultant gaan werken bij een HR adviesbureau. In deze rol voerde zij, in de eerste jaren als consultant en later als projectmanager, verandertrajecten uit op het gebied van ontwikkeling van mensen in organisaties. Gedurende de 10 jaar die zij hier werkzaam is geweest heeft Ilse zich meer en meer gespecialiseerd in leren en ontwikkelen en heeft zij een masterprogramma HRD en Opleidingskunde doorlopen.

In 2016 heeft Ilse de overstap gemaakt naar Noordhoff. Als Consultant Learning Solutions adviseert ze zorginstellingen en begeleidt ze implementatieprojecten van leeroplossingen. Daarnaast houdt zij zich bezig met adviestrajecten op het gebied van onder andere opleidings- en/of toetsbeleid, blended leren en de optimalisatie van processen rondom leren en ontwikkelen.

Ilse Beemsterboer
Ilse Beemsterboer

Het motiveert mij enorm om bij te dragen aan de ontwikkeling van medewerkers in zorgorganisaties.

Sonja Jutte

Ik zoek graag samen met organisaties naar de juiste en meeste effectieve leeroplossing, waarbij het motiveren van medewerkers en leerplezier een belangrijk aspect is.

Sonja Jutte is als een vis in het water in de verschillende branches in de zorg. Ook adviseert en traint ze regelmatig in het beroepsonderwijs.

Sonja heeft een verpleegkundige achtergrond en heeft ruime ervaring in diverse zorgfuncties in het ziekenhuis, V&V en gehandicaptenzorg. Na de opleiding Health and Informatics heeft ze diverse projecten geleid in de transmurale zorg op het gebied van Zorg & ICT. Daarbij kwam ze regelmatig in aanraking met opleidings- en e-learningvraagstukken.

Sonja is sinds 2013 werkzaam bij Noordhoff. Als Consultant Learning Solutions adviseert en ondersteunt zij organisaties bij het gebruik van de diverse leeroplossingen. Hierbij kan zij adviseren over opleidingskundige en zorginhoudelijke opleidingsvragen.

Ellen van der Horst kent de zorg als geen ander. Zij werkte als verpleegkundige in het Jeroen Bosch Ziekenhuis op o.a. de dialyse afdeling. Daarnaast is zij werkzaam geweest als kinderverpleegkundige in de kinderthuiszorg.

Na een commerciële functie binnen de ambulancehulpverlening is zij in 2012 gestart bij Noordhoff als Consultant Learning Solutions. In deze rol adviseert ze zorginstellingen en begeleidt ze implementatieprojecten van leeroplossingen.

Door haar ervaring en inhoudelijke kennis kan ze met klanten op zoek gaan naar de juiste oplossing voor vraagstukken op het gebied van leren en ontwikkelen. Ellen denkt graag met haar klanten mee en geeft advies op het gebied van opleidings- en toetsbeleid of andere opleidingsvraagstukken. Ook heeft zij veel ervaring met performance support.

Ellen van der Horst

Mijn doel is om een leerlandschap in te richten dat volledig aansluit bij de behoeften en wensen van de klant en haar medewerkers.

Saskia Tiggelaar

“Ik ben altijd op zoek naar nieuwe en innovatieve vormen van leren die aansluiten bij wat zorgprofessionals nodig hebben om kwaliteit te leveren.

Saskia Tiggelaar is continu op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren van leren. Met haar passie voor zorg én onderwijs en ruime werkervaring binnen zorgorganisaties is zij een gedreven sparringpartner en adviseur.

Saskia startte haar loopbaan als verpleegkundige op de oncologie afdeling van het HagaZiekenhuis. Daarna ontwikkelde ze zich als tweede graads docent verpleegkunde en opleidingskundige. Inmiddels werkt Saskia ruim 15 jaar op het snijvlak van zorg en onderwijs bij verschillende academies/leerhuizen in zorgorganisaties.

Saskia heeft veel ervaring met het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van opleidingsbeleid en opleidingsprogramma’s. Zij is inzetbaar op projecten op het gebied van onderwijs & innovatie (microlearning, social learning, games, learning escape rooms, performance support) en het ontwerpen/ontwikkelen van beleid (visie, strategie, business cases).

Harold Meeuwsen maakt complexe vraagstukken behapbaar. Hij is praktisch ingesteld en technisch goed onderlegd. Door zijn scherpe blik en nuchtere insteek heeft hij al veel organisaties in de zorg geholpen om veilige en goede zorg te leveren.

Harold is zijn carrière gestart als beroepsmilitair bij de geneeskundige troepen in binnen- en buitenland. Vervolgens werkte hij als verpleegkundige in het Groot Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch, hier specialiseerde hij zich verder als dialyse verpleegkundige. Na diverse commerciële functies bekleed te hebben, specialiseerde hij zich in ‘opleiden’.

Vanaf 2010 is hij binnen Noordhoff nauw betrokken bij de ontwikkeling van CampusMed en CampusCare, de voorlopers van ZorgPad Professional. Inmiddels werkt hij al bijna 10 jaar als adviseur bij Noordhoff.

Als Consultant Learning Solutions adviseert en ondersteunt Harold organisaties bij opleidingsvraagstukken en het in gebruiknemen van de diverse leeroplossingen. Harold houdt zich graag bezig met toetsing, werkplekondersteuning, accreditatie en Leer Management Systemen.

Harold Meeuwsen

Ik ben pas tevreden als leer- en ontwikkelinterventies echt in de praktijk gebruikt worden en resulteren in betere zorg.