Over Noordhoff

Uitdagingen in het leren en ontwikkelen binnen jouw organisatie? Met Noordhoff sta je er niet alleen voor. Onze consultants helpen dagelijks organisaties bij het ontwikkelen van een visie op leren en werkplekondersteuning. Met hun kennis en ervaring is geen opleidingsvraagstuk te gek; van beleidsmatige vragen, content georiënteerde vragen tot implementaties. Onze slimme leeroplossingen zijn gemaakt om leren en werkplekondersteuning gemakkelijk, tijdseffectief en ook leuk te maken. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe en innovatieve vormen van leren die aansluiten bij wat jouw medewerkers nodig hebben om kwaliteit te leveren.

Maak kennis met onze consultants

Albert Bolle
Albert Bolle

“Op het snijvlak van organisatie en ICT werk ik graag aan een gestructureerde en succesvolle implementatie samen met de klant en mijn collega’s”

Het implementeren van een LMS heeft voor een organisatie best wel wat voeten in de aarde. Los van dat er een nieuw systeem wordt geïmplementeerd, veranderen er ook vaak werkwijzen en procedures.

Meerdere mensen binnen een organisatie zijn hierbij betrokken en een succesvolle implementatie valt of staat met goede planning, overzicht en coördinatie van al die verschillende rollen.

Albert kwam er na zijn studie Technische Bedrijfskunde al snel achter dat het snijvlak van organisatie en ICT helemaal zijn ding is. Gestart als consultant en via een coördinerende functie doorgegroeid naar teamleider. Sinds 2014 houdt hij zich bezig met het realiseren van LMS projecten en het functioneel aansturen van het consultancyteam van LearnLinq.

Sonja Jutte

Ik zoek graag samen met organisaties naar de juiste en meeste effectieve leeroplossing, waarbij het motiveren van medewerkers en leerplezier een belangrijk aspect is.

Sonja Jutte is als een vis in het water in de verschillende branches in de zorg. Ook adviseert en traint ze regelmatig in het beroepsonderwijs.

Sonja heeft een verpleegkundige achtergrond en heeft ruime ervaring in diverse zorgfuncties in het ziekenhuis, V&V en gehandicaptenzorg. Na de opleiding Health and Informatics heeft ze diverse projecten geleid in de transmurale zorg op het gebied van Zorg & ICT. Daarbij kwam ze regelmatig in aanraking met opleidings- en e-learningvraagstukken.

Sonja is sinds 2013 werkzaam bij Noordhoff. Als Consultant Learning Solutions adviseert en ondersteunt zij organisaties bij het gebruik van de diverse leeroplossingen. Hierbij kan zij adviseren over opleidingskundige en zorginhoudelijke opleidingsvragen.

Ellen van der Horst

Mijn doel is om een leerlandschap in te richten dat volledig aansluit bij de behoeften en wensen van de klant en haar medewerkers.

Ellen van der Horst kent de zorg als geen ander. Zij werkte als verpleegkundige in het Jeroen Bosch Ziekenhuis op o.a. de dialyse afdeling. Daarnaast is zij werkzaam geweest als kinderverpleegkundige in de kinderthuiszorg.

Na een commerciële functie binnen de ambulancehulpverlening is zij in 2012 gestart bij Noordhoff als Consultant Learning Solutions. In deze rol adviseert ze zorginstellingen en begeleidt ze implementatieprojecten van leeroplossingen.

Door haar ervaring en inhoudelijke kennis kan ze met klanten op zoek gaan naar de juiste oplossing voor vraagstukken op het gebied van leren en ontwikkelen. Ellen denkt graag met haar klanten mee en geeft advies op het gebied van opleidings- en toetsbeleid of andere opleidingsvraagstukken. Ook heeft zij veel ervaring met performance support.

Jaap Jan Meijer
Jaap Jan Meijer

“Ik werk graag op het snijvlak van organisatie en ICT”

Jaap Jan Meijer startte zijn carrière als leraar Natuurkunde en Wiskunde. Daarna maakte hij de stap naar trainer- en productmanager voor ICT trainingen.

Inmiddels is hij 20 jaar consultant. Eerst op het gebied van e-learning development, om vervolgens aan de slag te gaan als LMS consultant.

Door zijn consultancy ervaring heeft hij veel affiniteit met gebruikers, rapportages, data en systemen. Daarnaast kent Jaap Jan SQL, Excel, Power Query en R-script van binnen en van buiten. Zijn vrije tijd besteedt hij graag aan hardlopen, wandelen in de natuur en bergvakanties.

Harold Meeuwsen

Ik ben pas tevreden als leer- en ontwikkelinterventies echt in de praktijk gebruikt worden en resulteren in betere zorg.

Harold Meeuwsen maakt complexe vraagstukken behapbaar. Hij is praktisch ingesteld en technisch goed onderlegd. Door zijn scherpe blik en nuchtere insteek heeft hij al veel organisaties in de zorg geholpen om veilige en goede zorg te leveren.

Harold is zijn carrière gestart als beroepsmilitair bij de geneeskundige troepen in binnen- en buitenland. Vervolgens werkte hij als verpleegkundige in het Groot Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch, hier specialiseerde hij zich verder als dialyse verpleegkundige. Na diverse commerciële functies bekleed te hebben, specialiseerde hij zich in ‘opleiden’.

Vanaf 2010 is hij binnen Noordhoff nauw betrokken bij de ontwikkeling van CampusMed en CampusCare, de voorlopers van ZorgPad Professional. Inmiddels werkt hij al bijna 10 jaar als adviseur bij Noordhoff.

Als Consultant Learning Solutions adviseert en ondersteunt Harold organisaties bij opleidingsvraagstukken en het in gebruiknemen van de diverse leeroplossingen. Harold houdt zich graag bezig met toetsing, werkplekondersteuning, accreditatie en Leer Management Systemen.

Dave Brands
Dave Brands

“Ik vind het fantastisch om voor complexe problemen een eenvoudige oplossing te vinden”

Het ontdekken van de vraag achter de vraag en deze zo simpel mogelijk maken. Geen uitdaging gaat Dave uit de weg. Het geeft hem juist energie.

Dave is al meer dan 20 jaar actief in de wereld van procesautomatisering, waarvan hij zich sinds 10 jaar focust op de lerende professional. Na zijn functies als softwareontwikkelaar en IT-coördinator maakte Dave in 2016 de overstap naar Noordhoff als IT-consultant. In deze rol bedenkt hij processen en managet deze, met als resultaat de meest eenvoudige oplossing. ‘Met de voeten in de techniek en dichtbij de klant’, zoals hij het zelf noemt.

Dave maakt complexe problemen graag begrijpelijk en helder, zodat de klant weet hoe het vraagstuk wordt opgelost. Hij vindt het een uitdaging om zich te verdiepen in de werking van IT-systemen en te ontdekken wat er nodig is om de systemen met elkaar te laten communiceren. Voor die ene innovatieve oplossing zet hij graag zijn creatieve vaardigheden in.

Dick Pieren
Dick Pieren

“Ik vertaal de wensen van de organisatie graag naar de meest optimale inrichting van het LMS”

Dick Pieren is een ervaren consultant en trainer die gewend is om met duidelijke doelstellingen en een persoonlijke aanpak organisaties te begeleiden tijdens de implementatie. Dit doet hij voornamelijk voor de zorg, de overheid en organisaties met meer dan 1000 FTE’s.

Voordat Dick bij Noordhoff is komen werken, heeft hij gewerkt voor het bedrijven als Sony en Warner Music. Inmiddels werkt hij 20 jaar voor LearnLinq en Edumanager. Dick heeft een analytisch denkvermogen en is met zijn jarenlange ervaring gewend in structuren te denken. Hij vertaalt de wensen van de organisatie  graag naar de meest optimale inrichting van het LMS.

Ilse Beemsterboer
Ilse Beemsterboer

Het motiveert mij enorm om bij te dragen aan de ontwikkeling van medewerkers in zorgorganisaties.

Sta je aan de vooravond van een verandertraject? Moet er orde geschept worden in de chaos? Dan ben je bij Ilse Beemsterboer aan het juiste adres! Ilse gaat gestructureerd en analytisch te werk en heeft daarbij oog voor de menselijke maat.

Na haar haar master Arbeids-, Organisatie & Personeelspsychologie is Ilse als consultant gaan werken bij een HR adviesbureau. In deze rol voerde zij, in de eerste jaren als consultant en later als projectmanager, verandertrajecten uit op het gebied van ontwikkeling van mensen in organisaties. Gedurende de 10 jaar die zij hier werkzaam is geweest heeft Ilse zich meer en meer gespecialiseerd in leren en ontwikkelen en heeft zij een masterprogramma HRD en Opleidingskunde doorlopen.

In 2016 heeft Ilse de overstap gemaakt naar Noordhoff. Als Consultant Learning Solutions adviseert ze zorginstellingen en begeleidt ze implementatieprojecten van leeroplossingen. Daarnaast houdt zij zich bezig met adviestrajecten op het gebied van onder andere opleidings- en/of toetsbeleid, blended leren en de optimalisatie van processen rondom leren en ontwikkelen.

Jos Bruls
Jos Bruls

“Werken vóór en met klanten is het liefste wat ik doe”

Jos Bruls is al vrijwel zijn gehele werkzame leven actief als implementator van applicaties en alles wat daarbij hoort. Jos is ooit opgeleid als leraar Engels en Nederlands maar vond de wereld buiten het onderwijs toch leuker. Werken vóór en met klanten is wat hij het liefste doet, op locatie, om de klant beter te leren kennen.

Hij is analytisch ingesteld en kijkt graag samen met de klant naar plannings- en organisatievraagstukken, want het implementeren van een LMS is natuurlijk meer dan een trucje leren.

In zijn vrije tijd is Jos redelijk sportief met wandelen, hardlopen en fitness. Daarnaast speelt hij gitaar in een muziekgroep, met wekelijks repetitie en regelmatig een optreden. Thuis is hij veel te vinden in de keuken, wat zeer gewaardeerd wordt door zijn vrouw en twee inmiddels uitwonende dochters.

Walter Kroon

 “Ik daag mensen graag uit om dingen anders te zien”

Het klantcontact en mensen verder helpen, dat vindt Walter het meest waardevolle aan zijn rol als LMS consultant. Met humor en slimme vragen zet hij klanten aan tot nadenken én maakt hij hun verwachtingen waar. De klant verrassen, daar wordt hij blij van.

Of het nu gaat om denkpatronen, visies of een inrichting van een leerlandschap, álles kan op een andere manier bekeken worden. Met een prettige mix van ‘ruwe bolster, blanke pit’, een gezonde dosis kennis en een prettige, sociale houding, kan Walter je als geen ander uitdagen om een ander perspectief te zien. Eigenlijk is dat één van zijn drijfveren: er is namelijk niet één waarheid.

Walter is consultant LMS. Maar dat is slechts een onderdeel van wie hij is. Hij speelt graag met de buitenwereld: er is niet één identiteit, één hokje waar je iemand of iets in kunt plaatsen. En daarom vindt hij een CV ook niet per definitie iets zeggen over wie je bent of wat je doet. Het gaat om de gedachten, ideeën, inspiratie, kennis en uitdagingen die je tegen gekomen bent op je pad. Die bagage, en hoe je die slim inzet; daarmee kun je het verschil maken.

Leon van Gelder
Leon van Gelder

“Het meeste werkplezier haal ik uit de waardering die ik van klanten ontvang na het oplossen van gecompliceerde vraagstukken”

Leon van Gelder heeft een didactische achtergrond en werkte zeven jaar in het onderwijs als docent Bedrijfseconomie, Bedrijfsadministratie, Commerciële economie en Bedrijfsinformatiekunde. Sinds 2007 implementeert hij PulseWeb bij verschillende organisaties. Hij kent PulseWeb dan ook als geen ander, waardoor hij klanten voorziet van een optimaal advies.

Sinds 2020 is Leon ook verantwoordelijk voor de implementatie van LearnLinq. Het bouwen van automatische koppelingen tussen HR-applicaties met PulseWeb of LearnLinq is zijn specialisatie. Naast consultancy ontwikkelt Leon producten, zoals bijvoorbeeld het bedenken en vormgeven van de blauwdruksessie voorafgaand aan de implementatie van PulseWeb.

Leon haalt het meeste werkplezier uit de waardering van klanten die hij ontvangt na het oplossen van gecompliceerde vraagstukken. Vooruitdenken is erg belangrijk en geeft hem energie. Zowel tijdens zijn hobby schaken, als in zijn werk. Door rekening te houden met de toekomstplannen die de klant heeft voor leren en technische vernieuwingen – zoals Single Sign-on of de overstap naar een andere hr-applicatie – komt hij tot toekomstig duurzame oplossingen.

Dennis de Soomer
Dennis de Soomer

“Ik hou van de diversiteit in mijn functie. Het meedenken met klanten en samenwerken in grote en kleine projecten geeft mij veel energie”

Dennis de Soomer startte zijn carrière in 2000 als algemeen medewerker bij e-learningspecialist L&M Software (onderdeel van Noordhoff). Na een kleine tussenstop ging hij aan de slag op de support afdeling. Om vervolgens door te groeien naar LMS consultant.

Hij geniet van de diversiteit in zijn functie. Van het meedenken en samenwerken in kleine en grote klantprojecten tot het werken aan de nieuwe ontwikkelingen binnen LearnLinq en Noordhoff. Dennis houdt ervan om snel te schakelen en doelen te behalen, waarbij een grapje tussendoor moet kunnen. Trots is hij op zijn Covid-19 projecten: de inrichting van corona.learnlinq.com en de twee gitaren die hij in zijn vrije tijd zelf heeft gereviseerd en gebouwd.

Naast zijn werk maakt Dennis graag muziek met zijn band. Ook maakt hij zo veel als mogelijk verre reizen, het liefst naar het geboorteland van zijn moeder: Indonesië.