Als organisatie wil je de medewerkers steeds effectiever laten leren op de werkplek. Vanuit een performancegerichte gedachte wil je ze ondersteunen.

Als medewerker wil je kwaliteit leveren en ben je bereid hiervoor te leren. Kennis vinden en opdoen op het moment dat je het nodig hebt. We horen vaak: “we googlen het wel”. Microlearning biedt een oplossing om medewerkers snel en gericht te laten leren.

Maar wat is microlearning nu precies? Waarom en hoe zet je het in? Hoe past het binnen het huidige leermanagementsysteem of heb je andere tools nodig? Hoe ontwikkel je het en welke expertise is onmisbaar?

De Foundation training gaat over het inzetten van microlearning en hoe dit past binnen de performancegerichte denkwijze; de visie op werkend leren, het leermanagementsysteem en ICT architectuur van de organisatie. Wat is de kwalitatieve businesscase van performancegericht opleiden en microlearning voor jouw organisatie?

Leerdoelen

Aan het einde van deze training heb je een kwalitatieve businesscase uitgewerkt om microlearning als onderdeel van performancegericht opleiden op een waardevolle manier binnen jouw organisatie in te zetten.

  • De deelnemer weet wat microlearning is en waar je het kunt inzetten
  • De deelnemer weet wat performance gericht opleiden is en hoe je dit kunt organiseren
  • De deelnemer maakt een keuze welke interventies voor zijn organisatie geschikt zijn
  • De deelnemer vormt visie en beschrijft voor,- en nadelen van het inzetten van microlearning en leren op de werkvloer
  • De deelnemer tekent zijn eigen leerlandschap en brengt hiermee in kaart welke afhankelijkheden en voorwaarden er zijn om microlearning in te zetten
  • De deelnemer beschrijft de bijbehorende Businesscase voor zijn organisatie
  • De deelnemer presenteert de Businesscase op een pakkende manier

Voorwaarden:

Deelnemers gaan aan de slag met eigen casuïstiek. Als onderdeel van de training bereid de deelnemer zich een dag voor met e-learning die wij beschikbaar stellen.

Doelgroep:

Deze training is gericht op beleidsmakers, leerhuismanagers en een ieder die zich op het niveau van visie op leren in de organisatie een rol heeft.

Informatie:

Datum: 5 oktober 2021 van 9.00 tot 17.00 uur (trainingsdag)

Locatie: online of in Utrecht (afhankelijk van wat is toegestaan)

Soort: open inschrijving

Tijdsduur: 2 dagen, bestaande uit 1 dag online zelfstudie vooraf en 1 trainingsdag met de groep (online of klassikaal, afhankelijk van wat is toegestaan).

Trainers: Sonja Jutte en Saskia Tiggelaar

Beschikbare plaatsen: 10 personen

Prijs: € 295,- p.p. excl. BTW
Tarief is incl. toegang tot alle bronnen