Als medewerker wil je kwaliteit leveren en ben je bereid hiervoor te leren. Kennis vinden en opdoen op het moment dat je het nodig hebt. We horen vaak: “we googlen het wel”.

Microlearning biedt een oplossing om medewerkers snel en gericht te laten leren. Maar wat is microlearning nu precies? Waarom en hoe zet je het in? Hoe past het binnen het huidige leermanagementsysteem of heb je andere tools nodig? Hoe ontwikkel je het en welke expertise is onmisbaar?

De Practitioner training heeft een praktische insteek. Hoe ontwerp en ontwikkel je microlearning? Welke expertise heb je nodig en welke tools ga je gebruiken? Je krijgt praktische handvatten en gaat al direct starten met het ontwikkelen van microlearning.

Leerdoelen

Aan het einde van deze training heeft de deelnemer geëxperimenteerd met het ontwikkelen van microlearning (EPSS, animaties, video’s, infographic’s, games, job-aids, PODcasts, EscapeBox) en is er een werkplan om aan de slag te gaan!

  • De deelnemer weet wat microlearning is en waar je het kunt inzetten
  • De deelnemer maakt een keuze welke interventies voor zijn organisatie geschikt zijn
  • De deelnemer maakt kennis met minimaal 2 soorten tools waarin interventies gemaakt worden
  • De deelnemer kan vanuit didactiek en organisatie,- en doelgroepbehoefte een interventie ontwerpen en ontwikkelen
  • De deelnemer ontwikkelt een interventie en maakt deze beschikbaar binnen de eigen organisatie

Voorwaarden:

Deelnemers gaan aan de slag met eigen casuïstiek.
Afhankelijk van de gekozen interventies en tools is het aanschaffen van betaalde accounts vaak van toepassing (Bijv. Biteable, Canva, HIHAHO, etc)

Doelgroep:

Deze training is gericht op opleidingsadviseurs, trainers en een ieder die zich met het ontwerpen en ontwikkelen van leerinterventies bezig houdt.

Informatie:

Soort: Incompany

Tijdsduur: 3 dagen, bestaande uit 3 dagdelen klassikaal en 3 dagdelen online. Naar aanleiding van inventarisatie kan dit worden afgestemd op de vraag vanuit de organisatie.

Trainers: Sonja Jutte, Noordhoff – Saskia Tiggelaar, Noordhoff / Pleun Lahije, Noordhoff

Beschikbare plaatsen: 1-8 personen / 9-15 personen