De zorg is in beweging. De werkdruk is hoog, de personeelstekorten enorm en de uitdagingen groot. Tegelijkertijd nemen de mogelijkheden die technologie biedt een enorme vlucht. De invulling van L&D verandert mee.

In de huidige tijd waarin de zorgsector zwaar onder druk staat, blijft leren en ontwikkelen een belangrijk aspect. Hoe benut je als organisatie de L&D kansen die er liggen? Medewerkers zouden meer aangezet kunnen worden door het management om te leren en ontwikkelen, maar daarin ook hun eigen regie pakken. Daarnaast blijft het behalen van de leerdoelstellingen een uitdaging.  

Als leerpartner in de zorg nemen we je graag mee in de resultaten van de Learning & Development monitor, een kwantitatief onderzoek naar de lange termijn L&D-trends in de zorg.  

Op dinsdag 13 september van 11.30 – 12.15 uur bespreekt consultant Inge Schlebaum samen met Ester Koot (Sparkey/Motivaction) de resultaten van het onderzoek. Miriam Boer schuift aan vanuit haar rol als Manager AVL Academie en Tommie Niessen vertelt over zijn perspectief als verpleegkundige.   

Na dit webinar weet je: 

  • waarom maar 36% van de HR-professionals in de zorg tevreden is over de aandacht voor L&D in hun organisatie,  
  • hoe L&D een onboardingsproces kan versterken,
  • hoe je ervoor kunt zorgen dat ‘de waan van de dag’ geen belemmering is in leren, 
  • hoe medewerkers meer hun regie kunnen pakken over hun ontwikkeling, 
  • welke verbeteringen er nodig zijn in de digitale vaardigheden in de zorg. 

Sprekers:

Miriam Boer is manager van de AVL Academie van het Antoni van Leeuwenhoek. Daarnaast is zij onderzoeker op het gebied van leren en ontwikkelen, en auteur van het Groot Werkvormenboek voor de Zorg.

Tommie Niessen (bekend van o.a. Tommie in de zorg) schrijft, filmt en spreekt over de zorg. Alles met één doel; de zorg op een positieve en vooral realistische manier op de kaart zetten. Werken in de zorg is mooi en daar mogen we trots op zijn.

Ester Koot is een allround onderzoeker in kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksprojecten. Zij is gespecialiseerd in HR-onderzoek waarbij het gaat om motivatie van medewerkers en organisatieverandering.

Inge Schlebaum werkt als consultant Learning Solutions bij Noordhoff Professional. Ze begeleidt zorgorganisaties bij de implementatie van LMS systemen. Het opleiden en trainen van mensen is een van haar passies.